Agenda

 

Lees verder...

Bezoekers

Vandaag 408
Deze week 2685
Deze maand 15947
Sinds 10-2008 1844659

Opleidingen
 

 

Arabisch studeren op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waar Arabisch gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Arabisch studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Arabisch op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten.

 

 

Nederland - universiteiten

 

 

Universiteit Utrecht (UU)
De Universiteit Utrecht biedt een bachelorprogramma Arabische taal en cultuur aan. Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding biedt de UU helaas nog geen precies aansluitend masterprogramma aan. Wel geeft deze bachelor toegang tot de master "Islam in de moderne wereld".
Meer informatie...

 

 

 

RijksUniversiteit Groningen( RUG)
In Groningen is het mogelijk Talen en Culturen van het Nabije en Midden-Oosten te studeren. TCMO omvat de bestudering van de Semitische talen, hun letterkundes en culturen in combinatie en afzonderlijk. Onder de Semitische talen vallen o.a: het Akkadisch, het Hebreeuws, het Aramees/Syrisch, het Arabisch en het Ethiopisch/Zuidarabisch. Er is geen voorkennis van deze talen vereist. Na afronding van de bacheloropleiding kun je doorstromen in de master Moderne Midden-Oosten Studies waarbij je Hebreeuw en Arabisch krijgt of de master Klassieke Midden-Oosten Studies waarbij je het Aramees-Syrisch en het Akkadisch krijgt.
Meer informatie...

 

 

 

Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden biedt de bacheloropleiding Arabische, Nieuwperzische en Turkse talen en culturen aan. Hierbinnen is het mogelijk Standaard Arabisch, Palestijns, Marokkaans en Egyptisch te volgen.Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding zijn er verschillende masters mogelijk.
Meer informatie...

 
| © 2018 H.W. Schoonekamp | Contact | Talennet | Sitemap |......

Citaat van de dag

"We liggen allemaal in de goot, maar sommigen met hun blik op de sterren gericht.
Svi smo mi u blatu, ali neki od nas gledaju ka zvezdama. "
- Oscar Wilde -
(1854-1900)